Sözcükler dergisi Mart-Nisan 2008 tarihli 12. Sayısı ile iki yaşını doldurdu!
Yeni sayının bayilere dağıtım günü: 28 Şubat 2008, Perşembe
Cevat Çapan, Nihat Ziyalan, Refik Durbaş,
Ahmet Erhan, Murathan Mungan, Roni Margulies,
Oğuzhan Akay, Müslim Çelik, Ferruh Tunç,
Hüseyin Haydar, Adnan Azar, Hakan Savlı, Nazmi Ağıl,
Metin Fındıkçı, Eren Aysan, Aremiz, Duygu Çırak.
Tahsin Yücel, Demir Özlü, Cemil Kavukçu,
Faruk Duman, Halide Eşber, Ayfer Coşkun,
Fadime Uslu
İNSANLIĞIN İÇİNDE BULUNDUĞU ŞU NOKTADA / Server Tanilli
DİLDAŞLIK DUYGUSU / Emin Özdemir
SİYASAL LİDER KİŞİLİKLERİ- MENDERES-TAYYİP ERDOĞAN KIYASLAMASI / Kaan Arslanoğlu
YAHYA KEMAL ŞİİRİNİN FRANSIZ KÖKENLERİ / Prof. Dr. Kemal Özmen
HAS / Salih Ecer
BESTE YAPMAK / Mehmet Serdar
OYA BAYDAR’DA DİL TASARIMI / Prof. Dr. Onur Bilge Kula
KAYIP SÖZ’ÜN KADINLARI / Barış Özkul
ÖLÜMÜNÜN 75. YILINDA ABDULLAH CEVDET / Prof. Dr. Ekrem Aksoy
ORHAN PAMUK YANDAŞLIĞI YA DA KARŞITLIĞI / Alper Akçam
YÜZÜM BİR KENTİN ANI DEFTERİ / Ali Asker Barut
TOPRAK VE İNSAN: ARİF KESKİNER / Besim Dalgıç
TARİHTE BİR GÜN / Alişan Çapan
Merhaba,
12. sayımızla ikinci yılımızı doldurduk.
İlk sayımız çıkarken söylediklerimiz, “edebiyatın insani bir değer”, “insan ve toplum için yaşamsal bir gereklilik olduğu” yine gündemde.
Ülkemizde ve dünyada giderek ağırlaşan koşullara karşın, edebiyatın insan varoluşu için vazgeçilmez öneminin bilincinde olan okurlar, dergimizin en temel gelecek güvencesi.
Şiir, öykü, deneme ve eleştiri ürünleriyle dolu dolu, edebiyatımızın güncel verimini farklı boyutlarıyla yansıtan zengin içerikli bir dergiyle karşınızdayız.
Server Tanilli, günümüz insanlığının bulunduğu noktadaki duruşunu irdeliyor.
Emin Özdemir, Türkçe’mizin savunusunu sürdürüyor.
Kaan Arslanoğlu’nun liderlerin özellikleri irdeleyen yazısında bu kişiliklerin pek çok bilinmeyen özellikleriyle karşılaşacaksınız.
Prof. Dr. Kemal Özmen, çağdaş şiirimizin başlangıç noktasında yer alan Yahya Kemal’in Paris yıllarında Fransız şiirinden nasıl etkilendiğini inceliyor.
Mehmet Serdar, “Beste Yapmak” adlı denemesinde, yeni kuşakların epey uzak durduğu bir alana, Klasik Türk Müziğinin kimi özelliklerine bir giriş yapıyor.
Prof. Dr. Onur Bilge Kula ile Barış Özkul, son ayların önemli romanlarından Oya Baydar’ın Kayıp Söz’ünün dilini ve kadın tiplerini inceliyorlar.
Prof. Dr. Ekrem Aksoy, kültür tarihimizin ilginç kişiliklerinden Abdullah Cevdet’i ölümünün 75. yılında yeni bir bakışla anımsatıyor.
Bu sayımızın desenleri Sali’den
İyi okumalar.